
Algers yndlingsklima at vokse i er fugt, og derfor kæmper rigtig mange mennesker i Danmark med alger.
Det skal du vide om alger
Når man taler om alger, bruger man ordet alger som en fællesbetegnelse for to overordnede grupper. Der findes nemlig både mikroalger og makroalger. Forskellen på de to er, at mikroalger er encellede organismer, mens makroalger er flercellede.
Fordi alger kan udføre fotosyntese, er de en rigtig vigtigt del af miljøet og naturens cyklus, vi kan altså ikke undvære dem, fordi de bidrager til at opnå en balance i naturen.
Men hvis man får alger på dine fliser, tage eller andet, bidrager de ikke til andet end bøvl, så derfor vælger mange at gøre brug af algerens. Se mere på https://gladrens.dk/algerens/.
Det er ikke alle slags alger, der er giftige, men cyanobakterier, som man også kalder blågrønsalger er giftige. Det er en mikroalge og kan udgøre en sundhedsrisiko for dyr og mennesker, hvis man kommer i kontakt med den. Dette kan både ske gennem fødekæden, eller hvis man drikker algebefængt vand.
Mange forskellige materialer kan algebehandles
Alger sætter sig alle mulige steder på bygninger og ting og sager. Heldigvis er der nærmest ikke grænser for, hvad man kan algebehandle. Terrasser, køretøjer, tage, skilte, fliser, facader, tagrender. Sidstnævnte er den form for algerens, flest mennesker på et tidspunkt vil få brug for.
Det kan jo egentlig være ligemeget, hvordan det ser ud i ens tagrender, fordi man kan ikke se derned. Men hvis man ikke renser dem engang imellem, vil de uden tvivl ende med at tilstoppe, og det kan i værste fald føre til alvorlige skader på hele bygningen. Når det blæser og regner, vil der falde blade og andre ting og sager ned i tagrenden, og når de først ligger der, er chancen for, at de blæser op af sig selv meget lille.
Seneste kommentarer