Vælg en side

Når man er selvstændig, så er der en god del sjove og nervepirrende faktorer, som du skal forholde sig til. Det kan have helt udslagsgivende betydning for din virksomhed.

Man får her en oversigt med de faktorer, som det er afgørende, at man har helt styr på. Listen er stor men ikke endelig, men anvend for eksempel til at udforme din egen liste!

Økonomi og bogholderi – en nøglesten i virksomheden

Det er ikke altid sjovt, at fumle rundt i de økonomiske dokumenter. Lige på dette punkt kan du finde kunder, der overhovedet ikke har fået afregnet deres regning til jer, og så står man og tænker over dilemmaet: Er det lige her noget med inkasso, hvordan fungerer det nu med varsel om inkasso og er det faktisk ret nemt bare at finde et professionelt firma til at håndtere inkasso. Denne slags problematikker opdager du typisk, når du knokler med halvårsregnskab og årsregnskab. Lige her er det vigtigt for dig at at have en god bogfører og en anbefalelsesværdig revisorvirksomhed. Revision af økonomi og arbejde med bogholderi er for mange firmaer ret hårdt arbejde. Men det bør laves, og det er endnu en af de væsentlige elementer i din virksomhed, som man bør relatere sig til.

God stemning blandt dine medarbejdere

Noget af det vigitigste der skaber din virksomhed, det er dine ansatte. Hvis du ikke har gode ansatte, så har du ikke en god virksomhed. Der er mange teknikker til, at udvikle et dejligt sted at være og gøre dine medarbejdere veltilfredse. Gode arbejdsvilkår er både godt for din glæde ved at være virksomhedsleder, men faktisk også godt for det kontante overskud i virksomheden. Tilfredse medarbejdere gør som regel mere for at skabe vigtige resultater for dig og din virksomhed.
Vigtigst er omgangstonen! Hvorledes taler man til dine medarbejdere, hører du efter hvad de siger og griner du af deres jokes også dem som måske er lidt for kiksede eller uheldige! Det er helt essentielt især i firmaer med flade strukturer, at der er en hensigtsmæssig og behagelig måde som vi taler til hinanden på.
Et andet sted du kan sætte ind på ved arbejdsmiljø er gode fysiske forhold. Hvis man har ansat folk i det fri, så sørg for behageligt kluns til alt slags vejr og solide beskyttelsesko hvis du er på en risikofyldt arbejdsplads. Såfremt du har ansatte på kontor, så kan faktorer som design kontorstole og hæve sænkeborde spille ind. Det kan egentlig også været lækkert udførte vaser og andet indendørs kunst for eksempel flotte plakater, og gode juicepressere som Hurom 700 eller noget i den stil!

Uden samarbejdspartnere så er dit firma ikke meget værd

Typisk så har vi firmaer en tilbøjelighed til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget virksomheder og alt for lidt mennesker. Hvis vi begynder at tænke dem mere som levende mennesker, så kan det få stor betydning for din virksomheds prioritering i deres verden. Så snart det bliver koldt og man ved din sælgers dreng lige er blevet 3 år, så finder du naturligvis et toplækkert boldbassin fra Misioo, som man har købt gennem en af de andre firmaer, som du arbejder sammen med!.

Det er godt at networke

Værdien af at have et godt netværk er meget høj! Uanset om man har et erhverv som elektriker, bogførings konsulent eller en helt anden fagperson, så er det meget vigtigt for dig at at have rigtig positive relationer til andre erhversfolk. Hvad nogle ser som detaljer i forholdet til dine forbindelser kan være afgørende for en senere kæmpeordre! At give et smart tip om søgeordsanalyse eller give en fin lille gave som for eksempel et GHD glattejern til fruen Det kan betyde utrolig meget.

Vi håber, at du kan bruge nogle få af det og de elementer du har læst om her integreret i din virksomhed, skønt det er mindre spændende at forholde sig til.